Szárított rókagomba

Napsárga finomság
Az erdő illatos üzenete

A bokrok között bujkáló rókákéra is emlékeztető gyönyörű sárga színe már maga is étvágygerjesztő. Íze csípős, kissé borsos, különlegessé teszi a legegyszerűbb ételeket is.

A sárga rókagombát sokan a legízletesebb erdei gombának tartják. Ránézésre olyan, mint egy tölcsér, egész nyáron és ősszel találkozhatsz vele a bükk- és tölgyerdőkben. Olykor piacokon is láthatod, de biztosabb, ha szárítva veszed. A szárított sárga rókagomba sokáig eláll és sokféleképpen felhasználhatod. Használat előtt mindenképpen mosd meg alaposan, és áztasd legalább egy óráig. Készíthetsz belőle önálló ételt, például gombapaprikást, de hozzákeverheted egy reggeli rántottához, felhasználhatod levesek gazdagítására, készíthetsz vele rizottót, tésztamártást, vagy sült húsok mellé gombás szószt, jól illik a ragukba, a zöldséges pitékbe, sőt megdarálva belekeverheted a fasírt húsmasszájába vagy pástétomokba, szendvicskrémekbe is.


1 900 Ft
Comparison
To Favourites
Recommend
Print
Question about the product