Szarvasgomba szeletek 80g

Mindenkinek jár a luxus
Együnk néha szarvasgombát!

A szarvasgomba íze olyan intenzív, hogy a hozzáértők nem is gombaként, hanem fűszerként használják.
Ha kedved támad megkóstolni, ne félj, nem kell belőle sok.

A gasztronómia világában a sáfrány és a szarvasomba az ár-rekorderek. Olyan drágák, hogy elriasztanak téged is, aki olykor megengedsz magadnak egy drágább étteremben elköltött vacsorát, egy-egy libamájas vagy bélszínes ételt.
A szarvasgombával otthon is kísérletezhetsz. Igaz, nem frissen kiásott változatával, hanem olajba kevert hajszál vékony szeletkéivel, amelyek jól őrzik az értékes aromát.

Használhatod rántottába keverve, összeforgathatod kifőtt tésztával, készíthetsz belőle rizottót, fűszerezhetsz vele levest, szendvicskrémet, mártogatóst, mártásokat, adhatod húsok vagy halak mellé, de keverheted majonézbe, vadhúsok mellé tálalt fanyar lekvárokba, mézbe is. Egy a lényeg: soha nem főzd! A tálalás előtti pillanatokban keverd bele az ételbe, mert hő hatására elveszti aromáját. Annál is inkább élvezheted a Szarvasgomba szeleteket, mert a szavatossági időn belül bármikor felhasználhatod, míg a friss szarvasgombával sietni kell, mert az ízei elhalványulnak.

Összetevők: Szarvasgomba (Tuber aestivum), Szarvasgombás olaj, só
Száraz, hűvös helyen tartsd.
www.terratuffola.hu

Szarvasgomba szeletek olajban.

Használati útmutató: tészták, húsok, levesek, szószok ízesítéséhez, a friss gombával megegyező módon. Intenzív íze miatt elegendő csak keveset felhasználni.
9 999 Ft
Comparison
To Favourites
Recommend
Print
Question about the product