Receptek

Szarvasgobás Gnocchi

2016.11.14 13:53
Szarvasgobás Gnocchi

 

 

Szarvasgombás Gnocchi elkészítése

 

1. A héjában főtt vagy sült burgonyát megtörjük, adunk hozzá annyi lisztet hogy gyúrható legyen és ne legyen ragacsos. Ízlés szerint adhatunk hozzá tojást, reszelt parmezánt, szerecsendiót. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk és 2 cm-es csíkokra vágjuk, henger alakúra sodorjuk és felvágjuk 2 cm-es darabokra.

2. Forrásban lévő sós vízbe dobjuk és 1-2 perc alatt készre főzzük. Amikor feljön a víz tetejére, szűrjük le.

3. Serpenyőbe rakunk diónyi vajat, darabolt póréhagymát és szeletelt szarvasgombát, pár percig pároljuk és megforgatjuk benne a gnocchit. Tálalásnál még szeletelt szarvasgombával díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 25 perc

 

Hozzávalók 4 személyre

Házi gnocchi:
kb. 1 kg krumpli
liszt
tojás
parmezán sajt
póréhagyma

bors
olívaolaj
szeletelt szarvasgomba
Terra Tuffola szarvasgombás olaj