Kategóriák

Szarvasgombás termékek

Fő kategória >Szarvasgombás termékek

Crema Bianca - szarvasgombás méz
Különleges szarvasgombás méz.
2 500 Ft
2 500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Dolce Delicato - szarvasgombás, kakaós méz
Szarvasgombás, kakaós méz.

felhasználási javaslat: desszertek ízesítésére.
2 500 Ft
2 500 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Szarvasgomba szeletek
Szarvasgomba szeletek olajban.

Használati útmutató: tészták, húsok, levesek, szószok ízesítéséhez, a friss gombával megegyező módon. Intenzív íze miatt elegendő csak keveset felhasználni.
10 000 Ft
10 000 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Szarvasgomba “kaviár”
Felhasználható: A friss gombához hasonlóan készételeinket ízesítjük vele, legyen szó akár egy omlettről, rizottóról vagy a legegyszerűbb, de talán mégis az egyik legközkedveltebb ételről a szarvasgombás tésztáról. Aromássága miatt szinte csak egy késhegynyi szükséges egy-egy tányér ételhez. Nevével ellentétben nem tartalmaz ikrát, hanem a friss szarvasgomba van kaviárhoz hasonló nagyságúra reszelve és olajban tartósítva. Mivel a szarvasgomba száradás közben veszít az aromájából, ezért ajánlot...
7 200 Ft
7 200 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Szarvasgombás cékla

Az édes különös árnyalatai.
Ízleltél már céklát úgy igazán? Van fogalmad róla, mennyire más, mint az emlékeidben élő klasszikus savanyúság?
A Szarvasgombás Cékla Lekvár édes, de az édesnek különös árnyalatai érezhetők benne. Lekvár? Céklából? Igen, de ez csak első pillanatban megdöbbentő. Már a gyönyörű mélyvörös krém látványa is elvarázsol. Enyhén, étvágygerjesztően hagymaillatú. Ha mélyebben beleszippantasz, a szarvasgomba intenzív aromája is megcsap. Ne habozz, kóstold meg. Apró, friss cékladarabok olvadnak szét a nyelveden, és kellemesen fanyar, édeset is, sósat is tartalmazó ízeket érzel. Közben valami nagyon rafináltan csípőset is, amelynek aromái megmaradnak a szádban még az után is, hogy letetted a kanalat. Ez is a szarvasgomba hatása.
Tálald valamilyen különleges májpástétom mellé. Sült húsokkal ugyanúgy működik, mint a pikánsabb dzsemek, azok egysíkú savanyúsága nélkül. Főtt tojásnak is remek és látványos kísérője lehet hidegtálakon. De a legjobban talán mégis a fehérpenészes kérgű lágy sajtok, a camembert vagy a brie ízeivel harmonizál.

Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Felbontás után hűtőben 5-8°C között tartsuk, 3 héten belül fogyasszuk el!
Sütést, főzést nem igényel.

1 700 Ft
1 700 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Szarvasgombás csokoládé

Szarvasgombával ízesített trüffelkrémes étcsokoládé

Gondoltad volna, hogy a szarvasgomba még a csokihoz is illik? A markáns ízű étcsokoládé ize a szarvasgomba hozzáadásával még testesebbé válik. Az elegáns fekete külső, azonban egy lágy tejszínes trüffelkrémet takar, amelyben kiválóan érvényesül a nyári szarvasgomba karakteres íze. Ebben a párosításban egy igazi ínyencséggel van dolgunk, amelynek kóstolása egy nem hétköznapi gasztronómiai kaland!

1 300 Ft
1 300 Ft
Szarvasgombás lilahagyma

Értelmezzük újra a hagymát!
Eszedbe jutott már valaha is, mennyire mostohán bánunk a hagymával? Egyszerű statisztaként kezeljük, miközben főszerepet is adhatnánk neki?
A hagyma nemcsak pörköltalapnak vagy leves ízesítőnek használható, de lekvárt is lehet főzni belőle. Különösen a lila hagymából, amely eleve kevésbé csípős, enyhe, szelíd változat. Főzés közben aztán a maradék csípősségét is elveszti. Gazdagodhat viszont egy különleges, ritka aromával, mint a Szarvasgombás Lilahagyma-lekvárban, amelyben a lekvárrá főtt hagyma lágy édességéhez markáns komponensként társul a szarvasgomba markáns aromája. Az alkotóelemek olyan tökéletességben forrnak össze, hogy az ízek külön-külön nem is érezhetők.
A Szarvasgombás Lilahagyma lekvárt kínáld egyben sült húsokhoz, hideg és meleg pecsenyékhez, füstölt húsokhoz, sonkához. Próbáld ki például sült kacsa mellé, tökéletes lesz. De házi májasok, pástétomok mellé is tálalhatod, pirítósra kenve is nagyon finom, nem is beszélve a sajtokról, egy camembert-ről vagy egy csípős kecskesajtról, amelynek csípősen sós aromáját remekül ellensúlyozhatod a szarvasgombás hagymalekvár édesen pikáns zamatával.

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson (év. hónap. nap)
Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Felbontás után hűtőben 5-8°C között tartsuk, 3 héten belül fogyasszuk el!
Sütést, főzést nem igényel.

1 700 Ft
1 700 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Szarvasgombás olaj

Szarvasgombás olaj

Felhasználható: Tészták, omlettek, krémlevesek, enyhén fűszerezett pörköltek, natúr húsok, rizottók, illetve saláták dresszingeként ajánlott. Elég belőle néhány csepp és máris érezhető a szarvasgomba testes fűszeres zamata. Szinte minden előkelő étterem ahol szarvasgombás ételek szerepelnek az étlapon használja kiegészítő ízesítőként a friss szarvasgomba mellé. Kihívóan erős aromája miatt a legsokoldalúbb ízesítő.

1 700 Ft
1 700 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Szarvasgombás padlizsán paté


Mediterrán mámor.
Tudtad, hogy padlizsánból is készülhet paté? Hogy nem csak Erdélyben, de az arab térségben is a padlizsánkrém az egyik legnépszerűbb étel?
A Szarvasgombás Padlizsán Paté illata a grillrácson sült zöldségekben bővelkedő nyári esték hangulatát idézi fel. De ott érzed benne a szarvasgomba összetéveszthetetlen aromáját is. A kétféle markáns összetevő keveredése igazi ízorgiát eredményez. Ha kinyitod az üveget, láthatod a magokat, mint egy jó kis házi, nagymama készítette padlizsánkrémben, és vöröses színéből kitalálhatod, hogy most még paradicsom is került bele, csak fokozva az ízeket. Ha megkóstolod, a padlizsán olajos állagáról azonnal ráismersz a megszokott, a füstös ízre, amely teljesen betölti a szájüreget, és a kellemesen pikáns, enyhén hagymás aroma nem tűnik el később sem.
Tálald friss házi kenyérrel, de kínálhatod bruschettán, vagy bármilyen vendégváró, fogadófalatkán, szendvicsen. Ha a padlizsánkrém közel-keleti változatait akarod felidézni, pitát is adhatsz mellé. Mint a hagyományos paté, keverheted főtt tésztákhoz, gnocchihoz, megtöltheted vele akár a cannellonit is, de teheted zöldségekbe töltelékül, sajttálakra, vagy grillen sült húsok, steakek ízletes kísérőjévé is teheted.

Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson (év. hónap. nap)
Száraz, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után rövid idővel fogyasszuk el!
Származási hely: Magyarország.
Sütést, főzést nem igényel.

3 000 Ft
3 000 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Szarvasgombás Paté

Gombát gombával!
Tudtad, hogy a híres francia pasztának, a paténak gombából elkészíthető változata is van? Az élvezetek csak fokozódnak, ha a keverékben a gomba mellett a szarvasgomba is megjelenik.
A szarvasomba íze rendkívül intenzív, ezért – és nem csak az ára miatt –használnak belőle keveset az ételekben. A Szarvasgomba Paté különleges zamatát éppen ezért a szarvasgomba és a csiperkegomba kombinációja teszi fenségessé. A határozottan erdő illatú üvegcsében valami szokatlan, soha nem kóstolt krém rejtőzik, az egészen apróra darabolt gombák kellemesen roppannak a fogunk alatt, és az íz felismerhetően gomba, de valami, a hétköznapitól egészen eltérő hangszerelésben. Ezt a különleges hangzást a szarvasgomba adja hozzá az átlagos csiperkeszólamhoz.
Az olajos, kenhető állagú paté remekül társítható főtt tésztákkal, széles metélttel, masni tésztával, orsótésztával. A Szarvasgombás patét a tésztával és egy kevés tejszínnel összeforgatva percek alatt csodás vacsorával kápráztathatjuk el vendégeinket. Pirítósra kenve vagy a húsokhoz tálalva nagyon finom. Sajttálak mellé is kínálhatjuk mártogatósnak. Sütést, főzést nem igényel.

Száraz, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után rövid időn belül elfogyasztandó!
Származási hely: Magyarország

3 200 Ft
3 200 Ft
  db    Kosárba Kosárba

Sorrend: