Kategóriák

Szarvasgombás termékek

Főkategória >Szarvasgombás termékek

prev
12
next

Szarvasgombás lilahagyma

Értelmezzük újra a hagymát!
Eszedbe jutott már valaha is, mennyire mostohán bánunk a hagymával? Egyszerű statisztaként kezeljük, miközben főszerepet is adhatnánk neki?
A hagyma nemcsak pörköltalapnak vagy leves ízesítőnek használható, de lekvárt is lehet főzni belőle. Különösen a lila hagymából, amely eleve kevésbé csípős, enyhe, szelíd változat. Főzés közben aztán a maradék csípősségét is elveszti. Gazdagodhat viszont egy különleges, ritka aromával, mint a Szarvasgombás Lilahagyma-lekvárban, amelyben a lekvárrá főtt hagyma lágy édességéhez markáns komponensként társul a szarvasgomba markáns aromája. Az alkotóelemek olyan tökéletességben forrnak össze, hogy az ízek külön-külön nem is érezhetők.
A Szarvasgombás Lilahagyma lekvárt kínáld egyben sült húsokhoz, hideg és meleg pecsenyékhez, füstölt húsokhoz, sonkához. Próbáld ki például sült kacsa mellé, tökéletes lesz. De házi májasok, pástétomok mellé is tálalhatod, pirítósra kenve is nagyon finom, nem is beszélve a sajtokról, egy camembert-ről vagy egy csípős kecskesajtról, amelynek csípősen sós aromáját remekül ellensúlyozhatod a szarvasgombás hagymalekvár édesen pikáns zamatával.

Minőségét megőrzi: Lásd a csomagoláson (év. hónap. nap)
Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Felbontás után hűtőben 5-8°C között tartsuk, 3 héten belül fogyasszuk el!
Sütést, főzést nem igényel.

1 900 Ft
1 900 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Szarvasgombás olaj

Szarvasgombás olaj

Felhasználható: Tészták, omlettek, krémlevesek, enyhén fűszerezett pörköltek, natúr húsok, rizottók, illetve saláták dresszingeként ajánlott. Elég belőle néhány csepp és máris érezhető a szarvasgomba testes fűszeres zamata. Szinte minden előkelő étterem ahol szarvasgombás ételek szerepelnek az étlapon használja kiegészítő ízesítőként a friss szarvasgomba mellé. Kihívóan erős aromája miatt a legsokoldalúbb ízesítő.

1 990 Ft
1 990 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Szarvasgombás padlizsán paté


Mediterrán mámor.
Tudtad, hogy padlizsánból is készülhet paté? Hogy nem csak Erdélyben, de az arab térségben is a padlizsánkrém az egyik legnépszerűbb étel?
A Szarvasgombás Padlizsán Paté illata a grillrácson sült zöldségekben bővelkedő nyári esték hangulatát idézi fel. De ott érzed benne a szarvasgomba összetéveszthetetlen aromáját is. A kétféle markáns összetevő keveredése igazi ízorgiát eredményez. Ha kinyitod az üveget, láthatod a magokat, mint egy jó kis házi, nagymama készítette padlizsánkrémben, és vöröses színéből kitalálhatod, hogy most még paradicsom is került bele, csak fokozva az ízeket. Ha megkóstolod, a padlizsán olajos állagáról azonnal ráismersz a megszokott, a füstös ízre, amely teljesen betölti a szájüreget, és a kellemesen pikáns, enyhén hagymás aroma nem tűnik el később sem.
Tálald friss házi kenyérrel, de kínálhatod bruschettán, vagy bármilyen vendégváró, fogadófalatkán, szendvicsen. Ha a padlizsánkrém közel-keleti változatait akarod felidézni, pitát is adhatsz mellé. Mint a hagyományos paté, keverheted főtt tésztákhoz, gnocchihoz, megtöltheted vele akár a cannellonit is, de teheted zöldségekbe töltelékül, sajttálakra, vagy grillen sült húsok, steakek ízletes kísérőjévé is teheted.

Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson (év. hónap. nap)
Száraz, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után rövid idővel fogyasszuk el!
Származási hely: Magyarország.
Sütést, főzést nem igényel.

3 300 Ft
3 300 Ft
  db    Kosárba Kosárba
Szarvasgombás Paté

Gombát gombával!
Tudtad, hogy a híres francia pasztának, a paténak gombából elkészíthető változata is van? Az élvezetek csak fokozódnak, ha a keverékben a gomba mellett a szarvasgomba is megjelenik.
A szarvasomba íze rendkívül intenzív, ezért – és nem csak az ára miatt –használnak belőle keveset az ételekben. A Szarvasgomba Paté különleges zamatát éppen ezért a szarvasgomba és a csiperkegomba kombinációja teszi fenségessé. A határozottan erdő illatú üvegcsében valami szokatlan, soha nem kóstolt krém rejtőzik, az egészen apróra darabolt gombák kellemesen roppannak a fogunk alatt, és az íz felismerhetően gomba, de valami, a hétköznapitól egészen eltérő hangszerelésben. Ezt a különleges hangzást a szarvasgomba adja hozzá az átlagos csiperkeszólamhoz.
Az olajos, kenhető állagú paté remekül társítható főtt tésztákkal, széles metélttel, masni tésztával, orsótésztával. A Szarvasgombás patét a tésztával és egy kevés tejszínnel összeforgatva percek alatt csodás vacsorával kápráztathatjuk el vendégeinket. Pirítósra kenve vagy a húsokhoz tálalva nagyon finom. Sajttálak mellé is kínálhatjuk mártogatósnak. Sütést, főzést nem igényel.

Száraz, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után rövid időn belül elfogyasztandó!
Származási hely: Magyarország

3 500 Ft
3 500 Ft
  db    Kosárba Kosárba

prev
12
next

Sorrend: